Dokumentfalsk kan give hård straf: Vigtigt at have en dygtig forsvarer

Er du sigtet i en sag, der handler om dokumentfalsk, er det vigtigt at hyre en dygtig forsvarer til at føre din sag for dig. Der er tale om en meget alvorlig sigtelse, der kan ende med at koste dig en hård straf. Derfor er det meget vigtigt at have en dygtig advokat ved din side.

Selvom du ikke har pligt til at have en advokat, er det bestemt ikke en god idé at frasige sig det. Derimod er det meget vigtigt, at du ikke tøver med at hyre en advokat. I sidste ende kan det være afgørende for, om du får en hårdere straf, end du havde håbet på at få.

Vælg en advokat med erfaring med denne type sager

Hvis du vil være bedst stillet, skal du sørge for at vælge en advokat, der har erfaring med denne type sager. Ved at gøre dette, øger du forudsætningerne for, at sagen får et godt udfald. Derfor bør du bestemt ikke tøve med at gøre dette.

Heldigvis er det muligt at finde sådanne advokater i hele landet. Det betyder, at du med stor sandsynlighed også vil kunne finde en advokat, der kan tilbyde dig advokathjælp til dokumentfalsk straf.

En god advokat kan ikke garantere dig frifindelse

Naturligvis er det vigtigt at nævne, at en god advokat ikke kan garantere dig frifindelse. Der er mange, der har en idé om, at det er sådan, det foregår, men det er det ikke. Derfor er det vigtigt, at du ikke hyrer din advokat med troen om, at det derfor ender med en frifindelse.

Til gengæld er der gode chancer for, at det ender med, at du får nedsat din straf. Hvis det ender med dette, så er det naturligvis pengene værd. Ender det med en frifindelse, kan du naturligvis glæde dig over dette.

Hvad er straffen for dokumentfalsk?

Som der er givet udtryk for før, så kan straffen for dokumentfalsk være meget hård. Som udgangspunkt er strafferammen på bøde eller fængsel i op til to år. Hvis det vurderes at være særligt grove tilfælde, så kan det koste op til seks år bag tremmer.

Dette er med til at understrege, hvorfor det er vigtigt at hyre en god advokat. Hvis du ikke gør det, så kan du ende med at skulle tilbringe flere år bag tremmer. Det er naturligvis næppe noget, du har den store lyst til at skulle.